O NAMA

Mrežne stranice Akademsko pisanje rezultat su istoimenog projekta ostvarenog uz financijsku potporu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Akademsko pisanje prije svega podrazumijeva kritičko razmišljanje i argumentirano pisanje, a upravo to smatramo osnovnim odlikama akademskog građanina. Osposobljavanje i usavršavanje studenata u pisanju akademskih radova temeljni je preduvjet za podizanje kvalitete studiranja, a time i za povećanje stručnih i znanstveno-istraživačkih kompetencija. Cilj projekta je osmisliti jednostavne i interaktivne obrazovne materijale o pravilima pisanja akademskih radova koji će biti dostupni svim studentima Sveučilišta u Rijeci.

Projekt Akademsko pisanje ostvarili su:

Voditeljica projekta
Dr. sc. Vanja Pupovac, prof. filoz. i inf.
vanja.pupovac@uniri.hr

Financijska potpora
Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci
Trg braće Mažuranića 10, Rijeka
sz.uniri.hr
facebook.com/szsur
ured@sz.uniri.hr
+385 (0) 51 406 557

Dizajn
Borjana Štetić

Lektura
Dr. sc. Sanja Grakalić Plenković, prof. hrv. jez. i knjiž.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Nestranačko, nepolitičko, predstavničko tijelo studenata Sveučilišta u Rijeci.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci sastoji se od Skupštine koju čine predstavnici i predstavnice svih studijskih područja i svih sastavnica Sveučilišta s pravom glasa, voditelji ureda, predstavnici u Senatu i studentski pravobranitelj bez prava glasa.

ULOGA

Glavna uloga studentskog zbora jest zastupanje i predstavljanje, a zatim briga o kvaliteti života studenta, kvaliteti studijskog procesa, studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava. Također potičemo izvannastavne aktivnosti studenata.

Najpoznatiji smo po našim projektima RIBROO – Kamp za brucoše, Student Day Festival, Natječaj za dodjelu financijskih sredstava studentskim projektima, Sveučilišna brucošijada i mnogi drugi.  

KAKO SE UKLJUČITI?

Uključiti se može svaki student Sveučilišta kandidiranjem na studentskim izborima, a možete se svakodnevno uključiti i u rad jednog od ureda Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Za sve dodatne informacije Studentski zbor vam stoji na raspolaganju

Ne pjevamo ali glasno zastupamo vaša prava 🙂